Geprobeerd – Zonder zwaartekracht in Barcelona – Flotarium

Wil je ontsnappen uit de stress van Barcelona? In het Flotarium in Barcelona kun je zweven zonder zwaartekracht.

Een flotarium is een grote futuristische plastic bol, gevuld met 600 liter water en 300 kilo zout, afkomstig uit de Dode Zee. Deze grote dosis zout zorgt ervoor dat het lichaam zich naar het wateroppervlak begeeft. Deze zweeftoestand zorgt ervoor dat het lichaam niks weegt. Bovendien kan de bol afgesloten worden, zodat er geen licht of geluid in binnendringt.

Te veel theorie… Dus laten we eens een nauwkeurig kijkje gaan nemen bij het Flotarium Barcelona om deze nieuwe manier om te ontspannen te ontdekken

Aankomst

De aardige receptioniste vroeg me allereerst om de instructies te lezen. Deze informatie is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Duits, zodat er geen enkele vraag onbeantwoord bleef. Toch was er iets wat me een beetje van mijn stuk bracht: er stond dat je gedurende de eerste 10 minuten eventueel wat pijn in de omgeving van je nek en je rug zou kunnen voelen, omdat hier de meeste spanning zit samengebundeld.

Dit is iets wat ik me nooit voor mogelijk had gehouden: ik ging juist naar het Flotarium vanwege mijn rugpijn.

Elke plastic bol bevindt zich in een aparte zaal, waar ook een douche is. Na een korte demonstratie van hoe je de bol open en dicht doet, de lichten aan en uit en wat je moet doen als er water in je ogen komt, blijf ik alleen achter.

Tip: ontvang 20% korting bij Flotarium met Oh-Barcelona kortingsvouchers {Wat is dit?}
De bol

Daar was ik dan, in een zaal met gedimd licht, met voor mij een enorme container in de vorm van een bol. “Goed”, dacht ik, en na een korte douche stapte ik in de bol. Het water was op lichaamstemperatuur: 36 graden, erg aangenaam.

De eerste seconden zijn een beetje vreemd; je gelooft gewoon niet dat je blijft drijven op het water. Maar toch is het zo.

Met de knoppen aan de binnenkant van de bol kun je de ingang openen en sluiten. Er is ook een knop waarmee je het rode licht aan en uit kuntdoen. Ten slotte wilde ik van de ervaring genieten en ontspannen, en zodoende sloot ik de bol af. Ik voelde dat er weinig ruimte was, hoewel ik niet claustrofobisch ben.

Ontspanning

In het begin vond ik het lastig me te ontspannen. We krijgen dagelijks zoveel stimulansen, dat we niet meer gewend zijn om daar helemaal zonder te doen. Het gevoel van zonder zwaartekracht te drijven is zeer ongebruikelijk, maar na 20 minuten wen je eraan en op het laatst voel je je lichaam helemaal niet meer. Rondom de huis ontstaan kleine luchtbelletjes.

Ook zul je je op een gegeven moment compleet van de tijd loskoppelen, ook al vond ik dat in het begin behoorlijk moeilijk. Na een uur gaan de lichten in de zaal aan, die aangeven dat je uit de bol moet komen.

De douche is van alle gemakken voorzien, zodat je niks mee hoeft te nemen. Er is zelfs een droger en haarproducten en schoonheidsproducten, opdat je met prachtig haar weer naar buiten kunt komen.

Een uur ver weg van deze gestresste wereld was echt geweldig voor mijn rug en daarna heb ik als een baby geslapen.

Ik raad jullie aan om ook van de gelegenheid gebruik te maken en een bezoekje te brengen aan het Flotarium in Barcelona.

Je zal het geweldig vinden!

Karina

Opmerking: ontvang 20% korting bij Flotarium met de Oh-Barcelona kortingsvouchers {algemene voorwaarden}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here